~ Just nu känner jag mig såhär.. ~


~ Summer feelings ~



Sista lektionen på första året på grundlärarutbildningen är nu avklarad! Nu är det bara tentan nästa fredag kvar sen har jag sommarlov!! :)

Sommaren kommer bestå av jobb, tävlingar med hästen och en massa mys med vänner!

~ Tentaplugg.. ~





Denna dagen har bestått av kaos som in i och tentaplugg..! Turen har inte varit på min sida idag eller så är det jag som blir knäpp av allt pluggande!

~ Zombie ~



Lägenheten ser ut som skit, jag ser ut som skit, men det är skitsamma när man tentapluggar!

~ Blue ~



Gott med "blåtira"!

~ Nails ~





Min fina vän Jessica ska på bal imorgon och jag erbjöd mig att hjälpa henne med att få fina naglar tills dess!

Vi byggde på hennes naglar lite med ett gelekit som finns att köpa i flera butiker, t.ex. Åhléns, Kicks & Maxi ica stormarknad.
Jag hade ett nagellack som hette pärlemor som vi tyckte skulle passa fint och målade naglarna med den. Vi tog sedan ett lager glitternagellack ovanpå och satte på två mörkblå vattendroppar på ringfingrarna och två ljusblå blommor på pekfingrarna, blev ursnyggt tycker jag! Självklart drog vi ett lagee topplack ovanpå!

Busenkelt och hur snyggt som helst!

~ Morgonplugg ~

Såhär roligt ska jag ha!
Ska läsa och anteckna om konflikthantering, ska jag vara ärlig så är det faktiskt rätt intressant :)
Det är ju välbehövligt när man sen är lärare!

~ Sovdags ~

Har hunnit med en hel del i eftermiddag och kväll, både ridit och pluggat en del.
Red barbacka på Chartreuse idag, blev lite lätt ridning i skritt, trav och galopp.
Har fortsatt läst litteratur och skrivit anteckningar nu under kvällen. Ska upp till skolan torsdag och fredag då vi har två olika redovisningar!

~ Jobbdag ~

Jobbar hos mamma idag på Bröllopsglamour och ska plugga i eftermiddag. Nu är jag ute och går med hundarna på rasten. Valhall park som området heter där kontoret ligger är verkligen jättefint, miljön är så fridfull!

~ Stallet ~



Var i stallet ikväll, tömkörde faktiskt min lilla loppa! Har faktiskt bara gjort det en gång sedan jag fick hem henne och det var i vintras. Ska bättra på mig med att göra det, det är ju faktiskt väldigt givande för både mig och hästen! Hon blir mer lyhörd och styrbar och jag får bättre kondition, lika bra o ta två flugor i en smäll ;) Chartreuse har nog varit med om att blivit tömkörd tidigare för hon lyssnade bra, arbetade bra och hon tyckte nog det var rätt roligt också!

Jag försöker vara ganska varierad i min ridning, både rida ut, rida olika sorters ridpass i paddocken, arbeta från marken och rida barbacka! Jag känner att jag får ut mer av Chartreuse då för hon får arbeta på olika sätt med kropp och hjärna och hon verkar uppskatta det! Jag tycker också att det är roligare med lite variation för min egen skull :)

~ Tävlingssäsong 2013 ~

 
Min tävlingssäsong 2013 har snart startat!
Anmälde precis mig och Chartreuse till en lokal tävling i Munka-Ljungby, vi ska hoppa 90cm bedömning A.
Med tanke på hennes ålder börjar jag lågt och tävlingar utan omhoppning. Ska bli så kul att komma ut på tävling, speciellt i Munka-Ljungby eftersom de har en jättefin gräsbana att tävla på, dessutom är det min hemklubb!
 
Jag har turen att eventuellt få tävla en tjejkompis häst lite i sommar också, ska bli väldigt spännande och jag hoppas att han och jag kan komma överens bra :) Så det kommer bli hopptävling med Chartreuse med två veckors mellanrum på varje och sedan min kompis häst Cabbe några gånger! Jag längtar massor, sommaren är absolut välkommen nu!!!

~ Sunshine ~



Solen skiner och jag spenderar frukosten på bästa sätt, på uteplatsen med solen i ansiktet! Ska försöka läsa lite litteratur medan jag njuter av värmen :)

Fabian fick också känna på solens värme och utforska bland buskarna här ute :)

~ Plötsligt händer det ~



Ibland ska man ha lite tur, min fick jag igår när vi var och handlade!
Vann visserligen bara 60 kr men det är ju dubbla av vad jag satsade när jag köpte lotten :) Ska lösa in den idag och få två nya :)

~ Om jag får minnas ~



Var på en helt fantastisk dansshow igår, där var nog inte ett öga torrt under slutet av föreställningen.

Dansshowen handlade om tjejen som har skapat dansstudion och hennes känslor då hennes pappa gick bort alldeles för tidigt i alzheimer. Varje dans visade någon form av känsla ifrån hennes liv, då och då delade hon med sig av gamla minnen från tiden med sin pappa. Det var fantastiska dansare, allt från 7 år och uppåt!

Överskottet gick dessutom till alzheimers fonden, hur fantastiskt var inte det? Att vi som kom och tittade på föreställningen hade bidragit till forskningen kring alzheimer!




~ Dansshow ~



Är på väg till Jarl-Kulle scenen i Ängelholm och ska se på Jossamikas Dansshow!
Tre vänner till mig ska medverka i showen, jag är sååå förväntansfull!

Jag ska försöka posta några bilder från showen om jag får till några snygga! :)

~ Galenpanna ~




Min häst kan jag faktiskt kalla galen då hon har 3 virvlar i pannan och dessutom är ett fuxsto! Det är ju förmodligen bara skrock men det är ändå rätt kul! Hon är trots allt väldigt snäll och trevlig i ridningen, det jag kan klaga på är hennes "sällskapssjuka". Hon hatar att stå själv i stallet, verkligen hatar det. Hon gör allt för att undkomma att behöva stå själv där inne, hon tar alla chanser hon kan få till att springa ut igen. Jag måste därför alltid vara på min vakt när jag ska ta in henne under dagtid då ingen annan häst står inne.

Hon tycker också att det är ganska kul att köra "jaga mig-leken" när jag ska ta in henne från hagen. Detta har jag jobbat mer med och nu är det ändå rätt okej. Hon testar alltid i ca 5 minuter om jag gåe på leken men sen ger hon oftast sig. Hennes svaga punkt är hallon godis åt hästar ;) Och detta utnyttjar jag till fullo!

Jag kan iallafall inte säga att hon är helgalen eller elak utan bara en galenpanna för hon har inte alltför mycket dåligt beteende!

~ Yesterday ~




Algot och Chartreuse på huntley i väntan på att få gå in hos veterinären. Det var inget allvarligt och fick order om att prova blanda i cola i munkpepparn för att hon ska äta den, låter lite kul haha. Munkpepparn är en ört som ska göra så att hästen får en mer regelbunden brunstning. Jag har provat ge henne det tidigare genom att blanda i det i maten men hon matvägrar, jag gissar att det är för att hon tycker det luktar starkt och inte smakar så gott. Så nu får jag prova med cola och hoppas att det går att lura i henne det ;)



Pluggade lite litteratur igår, men som ni ser störde någon mig...han älskar att tugga på papper och kartonger och då började han tugga på min bok när jag läste. Snacka om en knäpp katt!



Blev bortbjudna till ett par vänner, Malin och Dennis, på mat igår så då fick vi ju bidra med något! Vi (Fredrik och Dennis) gjorde en kladdkaka med chokladmynta ovanpå. Den blev supergod!!


~ Sleepy kitty, happy kitty ~



Sovmorgon idag då jag är ledig och bilden beskriver ganska bra hur gott jag och Fabian har sovit ;)

Ska läsa in lite litteratur idag inför salstentan den 7 Juni, måste sätta lite fart nu! Det är inte många veckor kvar nu..

I eftermiddag ska jag åka till Huntley för att göra ett ultraljud på Chartreuse, hon har haft oregelbunden brunstning nu i ca 3 månader så känns som att det behövs kollas upp nu! Håller tummarna på att det inte är något allvarligt.

~What doesn't kill you makes you stronger ~

Blöta men ändå varma var både jag och Chartreuse efter kvällens uteritt, det är ju bara att börja vänja sig vid detta regn, svensk sommar består ju till mestadel utav det.



Tro det eller ej men det var inte så dumt att rida ut fast att det regna, vi hörde till och med fåglarna sjunga! Det var en salig blandning utav fågelsånger och en gök hade också hittat ut till Rögle. Den där sommarkänslan letade sig fram någonstans trots regnet.




Chartreuse fick kämpa lite idag! Jag krävde inte bara i traven att hon skulle gå i form utan också i galoppen. Just nu blir hon väldigt stark i galoppen och vill inte riktigt gå i form i den gångarten men efter ett tags kämpande från min sida så kunde vi samarbeta :)

Jag älskar att småträna hästen på simpla saker när man rider ut, dels för att det kan vara jättetråkigt att sitta och nöta i en paddock dagarna i ända men också för att man känner att man har hästen med sig på uteritten. Kontrollen man har över hästen kan man känna när man kräver lite på en uteritt så att hästen inte alltid får gå och lata sig och bestämma själv när man rider ut.

~ Plugghäst ~

Jag känner mig just nu precis som en plugghäst, gick upp kl 7 för att läsa klart den litteratur som vi ska arbeta med idag i skolan. Jag satt dessutom hela kvällen igår och läste, jag kände faktiskt att litteraturen lyckades fånga mitt intresse och det var intressant det jag läste! Det händer inte särskilt ofta för mig när jag sträckläser litteratur. 
 
Ska upp till skolan idag där vi i min basgrupp ska rollspela utvecklingssamtal, det kan bli roligt men väldigt energikrävande. Vi ska dessutom filma dessa rollspel och sedan göra en presentation till den 30 Maj. Självklart ska redovisningen vara den dagen då en av mina vänner har bal... Jag får helt enkelt hoppas på att vi eventuellt slutar tidigare och hasta ut till hennes bal!
 
För övrigt ska jag ut till min häst, tänkte rida ut för engångsskull, det var faktiskt ett tag sen sist. Det är inte jätteroligt uteritt väder men jag tror att vi överlever. Nu ska jag ladda upp inför dagen med en dusch och frukost!
 
En blomma ifrån Thailand (kortet togs när vi var där i December) fick pryda denna inte så soliga dag, den kanske kan muntra upp en och annan själ?
 
 
 
 

~ Gröna fingrar ~


Vår lilla uteplats såg ganska rolig ut innan vi klippte till den eftersom alla växter har grönskat i ilfart så det stack upp grenar här och var i buskarna. Tyvärr tog jag ingen "före-bild", jag har bara bilder på resultatet så ni får nöja er med det :)




Vad har man inte killkompisar till? - Jo man sätter dem i hårt arbete som man själv inte har ork till. Jag fick på detta sätt väldigt fina buskar, fyrkantiga och stilrena!



Jag själv bidrog faktiskt också, jag letade fram all murgröna som låg under de förväxta buskarna och virade fast den i vår lilla spaljé som vi köpte för ett psr veckor sedan.

~ I could write a song ~

Uppe med tuppen, enbart för att få kläderna rena! Det har börjat krisa nu så vad gör man inte för en tvättid?..

Jag tänkte dra igång mitt bloggande igen då jag tycker det är kul att få skriva av mig lite och samtidigt delge andra allt roligt som händer i mitt liv! Det kommer komma en hel del inlägg kring livet som hästägare också eftersom jag numera är det sedan 5 månader tillbaka :)

Jag ska försöka att inte tråka ut er med mitt babblande, men kan inte lova att allt jag skriver kommer vara av ert intresse, det är ju fortfarande min blogg ;)


RSS 2.0