~Glöm inte att jag bytt portal!! ~

Jag kommer sluta blogga här och fortsätta på http://moretolove.horseworld.se 
 
Glöm nu inte att jag bytt portal och kika gärna in där istället! :)

~ Ny portal! ~

 
Jag har nu bestämt mig för att byta portal, jag bloggar numera på http://moretolove.horseworld.se!
Följ gärna med mig dit och fortsätt kika in på min blogg! :)
 

~ Första doppet ~

Josse tog sitt första dopp i havet för i år igår! :)




~ At the beach ~






~ Morgontrött ~

Idag var det inte bara jag som var morgontrött...


Hästarna släpptes på bete igår och det regnade lite inatt så vi åkte ut och la på dem täcke igårkväll. Vi bestämde därför att vi skulle rida på morgonen när vi ändå skulle ut och ta av täckena. Det ska ju bli jättevarmt idag tydligen. Jag och Malin var i stallet redan 6.15 och sen red vi ut en runda på 40 minuter, lagom lång tur :)

När jag kom ut i hagen så sov min lilla häst, hon låg kvar där i gräset även när jag kom fram till henne. Det var så mysigt så man kände sig nästan lite taskig att väcka henne. Hon vaknade till av sig själv efter en kort stund och ställde sig upp sen red vi iväg. Det blev bara lite lätt skrit, trav och galopp, med andra ord inte så jobbigt. Både hästarna och vi tyckte det var roligt att få komma ut på en uteritt för det var ju ett tag sen sist!





Nu ska jag iväg och jobba några timmar på Bröllopsglamour!

~ Gofika! ~

 
Idag känns som en riktigt söndag, bara gått runder som en zombie och sen vilat lite, det enda vettiga jag gjort är att jobba och rida min häst haha! 
 
Jag och Josse red Chartreuse på banan idag, vi satte upp några cavalettibommar. Vi red både över bommar på marken och sen höjde vi bommarna lite så hon var tvungen att lyfta benen ordentligt.
 
Nu blir det GOFIKA!
 
 
 
 

~ Förmiddagsjobb ~



Jobbar några timmar på Bröllopsglamour just nu!
Kika gärna in där: http://brollopsglamour.se

Ska ut till stallet vid 11.45 och rida en runda, vädret är ju inte på topp för tillfället men hoppas det blir lite uppehåll. Får väl se om hästarna kan släppas på bete inatt eller inte.





Har lite sällskap under tiden som jag jobbar, världens mysigaste vovvar!

~ Sommardag ~



Chartreuse och söta Josefin tidigare idag när vi hämtade in hästarna!
Skrittade ut en lugn runda med Malin och Josefin gick med.

Vi har njutit av solen lite idag och bakat muffins så en helt vanlig, lugn sommardag har det varit! :)

~ Filmmys ~

http://www.edgeoftheplank.com/2013/02/upside-down-film-review.html
 
Upside down rullar på vår tv just nu. Vi bestämde oss för att poppa lite popcorn, blanda saft och ha lite filmmys ikväll!

~ Malin & Lance ~

 
Malin och Lance blev felfria på träningstävlingen! Det var jättekul att se dem ute på banan eftersom det var första gången sedan hon köpte honom. Jag, Josse, Fredrik & Dennis agerade taxi till tävlingsplatsen med Lance och sedan var vi hästskötare åt henne också, bortskämd eller? ;) Jag har ju faktiskt fått massor av hjälp de gångerna jag varit ute så det var en självklarhet att jag hjälpte till!!
Min fina dam fick faktiskt stå idag, det är hon välförtjänt av efter helgens prestationer!
 
Går allt enligt planerna åker hästarna ut på bete på onsdag! Som vi har längtat efter att få släppa dem, dels för att det så klart är billigare men också för att hästarna brukar tycka om att få vara så kallade "vildhästar" några månader om året ;) Josses häst kommer ju förmodligen ner denna veckan också, vi hoppas på det iallafall! 

~ Full fart ~

Idag är jag ledig men jag och Josse har ändå en hel del att göra. Vi ska bland annat köra till arbetsförmedlingen, skatteverket och apoteket och göra några ärenden. I eftermiddag bär det av till stallet för att förbereda Lance och sen åka med honom till Kullabygdens RF där Malin ska träningstävla honom för första gången sedan hon köpte honom! Ska bli roligt att se dem ute på banan, för jag tror både hon och Lance har längtat ;)

~ Staketbygge & födelsedagsfirande ~

Mina föräldrar kom hem idag så igår kämpade Fredrik med att bygga klart staketet framför poolen. Har inte någon efter bild just nu men den kommer upp imorgon eventuellt! Min fina lillebror fyllde 12 år igår, det firade vi idag med två olika tårtor och massa mys med släkt och vänner.
Josefin och Doris blev väldigt bra vänner över helgen, Doris som brukar vara så reserverad mot nya människor, lite roligt haha! ;)
Den ena tårtan var en daimtårta som innehöll
• daim
• grädde
• marängbotten
• bananer
• hallon
Den andra var en chokladtårta med
• chokladbotten
• chokladmousse
• citronfromage
•grädde
• smarties

~ Välutrustade ~

Nu är vi redo för att bege oss ut i vårt härliga svenska sommarväder! Ska ut till hästarna och gå med dem på asfalten, Chartreuse kan behöva det efter dagens insats. Humöret är på topp iallafall eftersom det blir lite party ikväll!!



(notera att jag ser gravid ut på denna bild men det är jag definitivt inte haha)

~ Tävling Munka-Ljungby RK ~

 Var ute på tävlingsdebut i förmiddags, jag och Chartreuse hoppade 90 cm & 1m. Hade enbart anmält mig till en klass egentligen (90cm) men eftersom hon gick en klockren felfri runda så valde jag att efteranmäla mig till 1m också. I sista klassen var både jag och Chartreuse jättetrötta, jag orkade inte riktigt hålla om och sitta an på samma sätt som i 90, men vi kämpade iallafall oss igenom banan. Här kommer en bildbomb ifrån tävlingen och jag har lagt in videona också! :)
 
 
 
 
 
 
 
 

~ Kvalitetstid ~

 
Hänger på Skype med Josse just nu! Hon packar för fullt för en hel sommar här nere i skåne..det går inte så bra för henne.. Förhoppningsvis ska hon ta bussen redan inatt ner hit! Om allt klaffar så kommer hon vara här imorgon förmiddag! :) 
Hon ska bo en del av tiden hos oss, fråga mig inte hur vi ska lyckas att överleva tre personer i vår lilla lägenhet på 35 kvm haha! 
 

~ Godmorgon ~

 
Igår pressade jag, algot, malin, dennis, emelie & janne med familj hö på gården! Jag har aldrig gjort det tidigare så det var väldigt lärorikt och kul! 
Algot sov sedan hos oss och vi hade sovmorgon med vovvarna som ni ser! :)

~ Kaos ~

Vet inte vart jag ska börja, dagen har bara bestått av kaos..
 
Hjulet på bilen höll på att flyga av för muttrarna som håller fast hjulet hade helt plötslig blivit aas lösa! Det kom vi på efter mycket om och men och med ett rejält knackande ljud i bilen, kände det upp i ratten haha, ganska läskigt! Och på det hela var all motorolja och kylarvätska i princip slut utan att lamporna om det hade lyst. På det hela så gick självklart den nyinköpta bogseringslinan sönder, förstår inte hur all olycka kan komma på samma gång. Det löste sig som tur var snabbt och enkelt, har ju en helt fantastisk vän, Dennis, som körde från jobb för att bogsera mig och sen stannar kvar i verkstan till allt löst sig, kan man önska sig en bättre vän?
 
Jag har iallafall både ridit GG och Chartreuse idag och det gick iallafall bra haha!
 
Har försökt få min vän Josefin att komma ner hit från Stockholm nu i ca 1 vecka, hon ska ju bo här nere i sommar och ta hem sin foderhäst och ha i samma stall som jag! Blev lite spontan sugen på att åka och hämta henne så att hon får med sig all packning, hon får ju inte ta med allt det på flyg eller buss, men hon hade bokat in Gröna Lund imorgon så det gick inte :( Här är en av våra skumma konversationer kring det hela haha:
 
 

~ Skitgris ~

Ska slänga mig i badet nu för jag känner mig som en riktigt skitgris! Har först hopptränat med Chartreuse, plockat in alla hinder och sen ridit ut en runda på GG..man blir ganska smutsig av denna hobby haha! Man blir dock lika smutsig imorgon när man är i stallet...
 
Åkte ut till Team Ljungagård ute i Bassholma ikväll för att se på hopp/skutträningarna som Ama håller i där, faktiskt ganska lärorikt att bara se på! :) 
 
Imorgon ska jag åka iväg med GG till Ulrika och hoppa honom lite på hennes bana, ska bli jätteroligt att känna på honom i hoppningen igen eftersom det var ett helt år sedan sist. Jag kan dock inte jämföra honom med Chartreuse eftersom hon är ett halvblod och dessutom gått upp till 130. Han är ju ett varmblod och har bara varit ute på pay & jumps med mig, men vi kom iallafall upp i 1m!

~ On the road ~

 
Är på väg ut till denna pärlan nu, ska ut på en ridtur på Great Guy! Har fått lov av hans ägare att rida honom lite i sommar när jag tid och så, först och främst går ju min egna häst såklart men jag kände att nu när jag har ledighet så kan man hinna med två några dagar i veckan! :)

~ Ledighet ~

Jag har ju sommarlov nu ifrån högskolan och är ledig i två veckor tills jag börjar jobba på hemtjänsten och sedan har jag 4 veckors ledighet till i sommar. Passar på att rida och så under dagarna när jag är ledig för då kan man umgås med vännerna och familjen på kvällarna när dem också är lediga!
Jag hopptränade i förmiddags och det gick jättebra! Vi började med att hoppa studs på fyra hinder och det kändes riktigt bra och i slutet hoppade jag en bana med studsen, ett räcke och en oxer. Vi hoppade faktiskt 1m i slutet av träningen, första gången vi gör det på en träning! Känner mig redo och taggad inför lördag nu! Citerar min tränare: "Det viktigaste är att du har roligt på tävlingen!" och det ska jag bannemej ha! :)

~ Jumping ~

Ska hoppträna idag med Chartreuse, måste vänja in oss på 90 hinder nu! På lördag ska vi ju iväg på vår första lokala tävling! Vi är anmälda till 90 cm, Bed. A. Jag kommer vara jättenervös men jag hoppas att jag ändå tänker på vad min tränare alltid säger: "yttertygel, innerskänkel". Med detta menar han att när man ska ta svängar eller få häaten rakt mot ett hinder så ska man inte glömma att ha yttertygeln sträckt och använda innerskänkeln.

~ Min fina! ~

Här kommer två videor ifrån ridpasset den 9/6, bry er inte om min sits eller ridning, jag fokuserade på hur hon lyssnade på mig under detta pass! :)
  
 
 

~ Chartreuse (73) (SWB) ~

 
Chartreuse är ett fuxsto f.90, halvblod, e. Chapman. Hon är ca 158 cm hög. Jag har själv ägt henne sedan december månad och innan dess har jag sett henne hos den förra ägaren som jag känner mycket väl. 
 
Chartreuse är en väldigt härlig häst i sig, hon ger mycket tillbaka till en. Hon är verkligen som en allra bästa vän! Hon är väldigt sällskapssjuk så att stå själv inne i stallet är inte hennes favorit, och inte min heller. Ibland händer det att man ser henne komma utspringandes ifrån stallet och jag springer efter dragandes i grimskaftet..men vilken häst är perfekt? Hon är förutom det väldigt snäll i all hantering, man kan stå och spola av henne och hon bara njuter. Hon är en ängel att lasta, hon går rakt in och sen är det bara att åka! För att ha fyllt 23 år i år är Chartreuse super fräsch enligt mig själv! Hon har faktiskt fått kommentarer när vi varit ute på träningstävlingar och hos veterinären om hur fräsch hon är och det gör mig så lycklig att höra det! Jag själv tycker det är jätte häftigt att en häst är så välbehållen efter alla år, det bevisar att det finns ordentligt folk här ute i hästvärlden!
Chartreuse har tidigare gått MSV i dressyr och hoppat 130.
 
Jag har tidigare haft tre foderhästar innan jag fick henne men jag kan säga att efter alla dessa år som jag kämpat med foderhästar och medryttarhästar, haft roliga stunder och haft stunder då jag skadat mig så är faktiskt all möda äntligen värt det för nu äger jag min drömhäst! Detta är tack vare en väldigt fin vän vid namn Ulrika, utan henne hade detta aldrig varit möjligt! Ni må tycka att jag är bortskämd som fick en häst i julklapp utav henne men det är den vänligaste gesten någon någonsin gjort åt mig!
 
 
Här är en stamtavla på Chartreuse för er som är nyfikna på henne! :)

~ Bak och fram ~

Min häst är bra speciell! Jag red henne ett pass på banan igår och det gick faktiskt väldigt bra. Vi gjorde mycket tempoväxlingar och halter. Jag kände att jag behövde få henne att "vakna" lite och känna att hon lyssnar på mig :) Jag tror jag varit lite för snäll mot henne och inte krävt att hon ska lyssna på samma sätt. Det blir ändring på det nu framöver!

När jag ridit henne så spolade jag av henne och släppte ut henne i hagen och självklart rullade hon sig på direkten haha! Jag gick ut i hagen igen för att klappa henne hejdå vilket jag inte brukar göra. Jag kliade henne lite och sen vände hon rumpan mot mig och ville att jag skulle klia henne ovanför svansen. Detta är en sak som hon brukar göra när hon trivs, dock tror man först att hon vänder rumpan till och ska sparka men hon vill ju bara bli kliad! Jag fick en galen idé och hoppade upp på henne i hagen och la mig bak och fram på henne och kliade henne! Ser väldigt roligt ut!








Skitig blev jag ju såklart efter att hon varit blöt och rullat sig, men roligt hade jag!

~ Great Guy ~

Jag var ju och hälsade på min gamla foderhäst GG (Great Guy) härom dagen, och det var så kul att se honom igen! Det var nog ett år sedan jag lämnade honom. 
Här får ni se några bilder på honom som jag tog när jag var där!
 

~ See beneath your beautiful ~


Hundarna har solat idag de med haha, de är ganska söta!



Jag invigde faktiskt poolen idag men det var väldigt kallt fortfarande!


Ikväll grillade vi och hade några vänner över här och åt gott och snacka gott! Jag tyckte det var väldigt skönt eftersom jag slapp tänka på tentan som jag ska skriva imorgon..

~ I'm walking on sunshine ~

Vilket underbart väder det är!! Vi satte upp poolen imorse och den är redan full! Nu ska vattnet bara bli varmt haha.

Vi är hund och hus passare i 10 dagar nu! Mina föräldrar är i Alicante på semester. Det ska bli rätt skönt att bo i hus ett par dagar istället för vår lilla lägenhet på 35 kvm. Vår vän Rasmus passar djuren och vår lägenhet under tiden.

Just nu ligger vi och njuter i solen!




~ Studentfirande ~

Har inte blivit mycket bloggande idag för min fina vän Jessica har tagit studenten idag!!

~ Chartreuse ~

Min fina häst Chartreuse! Jag red runt stora sommarhagen i alla gångarter och hon var jätteduktig, i slutet gick hon som en klocka och jag behövde bara sitta o åka i princip!
 
Ska skriva ett inlägg imorgon med lite mer info om henne hade jag tänkt. 
 

~ Ridövning ~

Jag såg att min vän Josefin delade med sig av sina ridövningar så jag tänkte faktiskt också delge mina ridövningar som jag brukar göra i paddocken!
 
Denna övning jag kommer att beskriva gjorde jag med Chartreuse igår, jag tycker denna övning är väldigt passande för oss då vi har lättare att byta från höger galopp till vänster galopp än tvärtom.
 
1. En helt enkel bomövning med tre bommar på marken, går att rida i både trav och galopp.
2. Fyra bommar som ligger nästan snett igenom paddocken. Man rider i höger varv och galopperar över bommarna och efter sista bommen förbereder man sig till att byta till vänster galopp.
 
3. Det här är samma övning som nummer 2 men bara omvänd. Istället rider man i vänster varv mot bommarna och efter sista bommen förbereder man sig på att byta till höger galopp.
 
Jag har också lagt in en bild på avståndstabellen som finns bland ridövningarna på hippson.se
 
 
Jag kan berätta hur det gick för mig och Chartreuse när vi red denna övning! I höger varv gick det galant, hon bytte av sig själv till vänster efter bommarna utan att jag knappt behövde hjälpa henne.
I andra varvet vilket vi har svårigheter i, gick det faktiskt också väldigt bra! Hon bytte i mitten av de fyra bommarna till höger galopp. Jag tar detta som ett framsteg även om det blev lite konstigt över bommarna men hon förstod iallafall vad det var jag ville att hon skulle göra. När hon väl känner sig mer säker kommer vi säkert kunna ta bommarna utan några problem och sen byta galopp istället för mitt i. Jag är supernöjd! 
 

~ Lycka ~

Jag är så lycklig just nu!!! Ska åka och hälsa på en gammal vän som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, nämligen finaste Great Guy! Han är en häst som jag lånade en period förra året. Han är ett varmblod med en helt underbar personlighet. Ååh jag är så glad över att få hälsa på honom igen! 
 
Fotograf: Jessica Happach
 

~ Tandläkaren ~

 
Sitter just nu hos tandläkaren, håller tummarna på att jag inte har några hål att laga!!...

~ Veckans blogg ~

 
Jag är med och tävlar om att vara veckans blogg på underbara Josefins blogg! Kika in där, hon bloggar om sitt liv och om hästar såklart ;)

~ Stranden med Chartreuse ~

Igår bestämde jag och Malin oss för att rida bort till stranden ifrån vårt stall, vi gissade på att det skulle ta 30 minuter bort och vi hade rätt! Det blåste ganska mycket och det var växlande väder mellan sol/moln. Fredrik försökte ta sig ut dit med bilen för att han skulle fotografera men det gick inte att komma ut dit med bil.
Jag har därför valt att lägga ut bilder ifrån när jag var på stranden gången innan dess!
 
 
 
 

~ Stranden ~

Vi var på stranden en runda igår, var ju helt fantastiskt väder fram till klockan 15 ungefär då vi åkte därifrån för vi såg de mörka molnen som var på väg in!












RSS 2.0